Xbox One Mı Xbox One S Mi?

Bugün, Sony mi Microsoft mu aşamasını geçenlerin aklını kurcalayan bir diğer konuyu ele alacağız. Xbox One mı Xbox One S mi? Aralarında ne gibi farklılıklar var? Fiyat farkına değer mi? İki konsolun özelliklerine de kısa kısa şöyle bir değinmek gerekirse:

Tasarım

Xbox One S, Xbox One'dan %40 daha ufak. Ayrıca One'ın ağırlığı 3.5 kilogram iken S'in ağırlığı 2.9 kilogram. S'te güç kaynağı konsolun içine doğru konumlandırılmış durumda. One'da ise güç kaynağı dışarı tarafa bakıyor ve görüntü açısından biraz çirkin duruyor diyebiliriz. Bağlantı özelliklerine baktığımızda ise arada şöyle ufak farklılıklar bulunmakta:

Xbox One Xbox One S
3 Adet USB 3.0 Giriş 3 Adet USB 3.0 Giriş
1 adet HDMI 1.4 Bağlantı Noktası 1 adet HDMI 2.0 Bağlantı Noktası
WiFi WiFi
Ethernet Ethernet
Yok Bluetooth 4.0
Kinect Bağlantısı Yok
Yok IR Blaster

Performans

One ile One S arasında uçurum bir performans farkı bulunmamakta. Donanımsal özelliklere baktığımızda neden çok fazla bir fark olmadığı da açıkça anlaşılıyor:

Donanım Xbox One Xbox One S
İşlemci 1.75 Ghz 8 Çekirdek AMD Jaguar 1.75 Ghz 8 Çekirdek AMD Jaguar
Ekran Kartı 1.31 TFLOP AMD Radeon 1.4 TFLOP AMD Radeon
Ram 8 GB DDR3 8 GB DDR3

Ekran kartına yapılan ufak bir overclock ve HDMI 2.0 desteği ile Slim, 4K ölçekleme ve HDR desteğini de beraberinde getiriyor. One S oyunları 4K çözünürlükte oynatmıyor bunun altını çizelim. Sadece render ederken önceki kaplamaların yüklenme algoritmalarını taklit ederek 1080P'den 4K'ya yapay bir ölçekleme gerçekleştiriyor. İşin HDR tarafında Xbox One'da bu özellik bulunmuyor ve Microsoft gelmeyeceğini de açıklamış durumda.

Xbox One S'in en büyük avantajı ise 4K Bluray okuyucuyla geliyor olması. IR Blaster özelliği ile de Xbox One S gamepad'ini ev sinema sisteminizle uyumlu bir şekilde kullanabiliyorsunuz. S'in gamepad'inin artık bluetooth destekli olduğunu da belirtelim. Bu gamepad'i bluetooth aracılığıyla Windows işletim sistemi yüklü bilgisayarınızda da hiçbir program ile uğraşmadan kullanabilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları

Bir kısım Xbox kullancısı 4K televizyonunuz yoksa S'in gereksiz olduğu söylüyor. Diğer kısım ise Slim'in One'a kıyasla oyunlarda 1 ila 10 FPS arasında daha iyi performans sunduğunu, fanın daha sessiz çalıştığını söylüyor. Seçim sizin. Aklınıza takılan ve bu içerikte cevabını bulamadığınız bir soru var ise yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum:

Yorum Gönder