PSN Kardeşliği Nedir?


1. PSN kardeşliği nedir?

PSN kardeşliği, oyun fiyatlarından yakınan oyuncuların bir oyunu ortaklaşa almasına verilen isimdir.

2. Yasal mıdır?

Bu eylemin yasal açıdan hiçbir sıkıntısı bulunmamaktadır. Ancak Sony düzenli olarak ortaklaşmayı tasvip etmemektedir. Çünkü bu sistem ortaklaşa oyun almak için geliştirilmekten ziyade aynı evde iki konsolu bulunan ve aynı anda aynı oyunu oynamak isteyen kişilerin (örneğin abi-kardeş), aynı oyuna iki defa ücret ödememesi için getirilmiştir.

3. PSN Kardeşliği Nasıl Yapılır?

Bir PSN hesabının ana hesap ve yan hesap olarak nitelendirilen bir özelliği bulunmaktadır. Aynı oyunu oynamak isteyen iki kişi, PS Store'dan ilk olarak istedikleri oyunu satın alacaklardır. Daha sonra bir kişi Playstation üzerinden oyunun satın alındığı hesaba giriş yapacak ve ayarlar kısmından hesabı ana hesap olarak işaretleyecektir. Aynı kişi, PSN üzerinden başka bir hesap oluşturacak ve giriş yapacaktır. Giriş yaptığında Playstation anasayfasında oyunun orada olduğunu görecektir. Burada önemli olan bu kişinin sürekli yeni açtığı hesap ile oyun oynaması gerekmektedir. Oyunun satın alındığı hesap ile oyunu oynamaya kalkar ise diğer oyuncu hesaptan atılır. Şimdi gelelim diğer kişinin yapacaklarına. Diğer kişi oyunun satın alındığı hesabın kullanıcı adını ve şifresini yazıp konsolundan giriş yapacaktır. Ve doğrudan oynamaya başlayacaktır.

4. Nelere dikkat etmeli?

İkincil hesaptan oynayan kişilerin internet bağlantılarının kopması durumunda, oyundan atılacaklardır. Ana hesap olarak aktifleştirilmiş hesaplarda böyle bir durum yoktur. Bir kişi yan hesaptan oynarken, diğer kişi ana hesaptan aynı oyunu oynamaya kalkarsa ikincil hesaptaki kullanıcı yine oyundan düşecektir.

5. Bir kişi ana hesabı diğer kişi yan hesabı kullanırken aynı serverda online oyun oynayabilir miyiz?

Evet. Örneğin; ornekoyunhesabi adıyla bir PSN hesabı oluşturdunuz ve Battlefield 1 oyununu aldınız. Hesabı ana makine hesabı olarak aktifleştirdiniz. İlk oyuncu başka bir PSN hesabıyla giriş yapacak, oyunu aldığınız hesap ana makine hesabı olarak aktifleştirildiği için BF1 oyunu, o hesapta da görünecektir. Diğer oyuncu ise başka bir platformda oyunu satın aldığınız hesap ile giriş yapacak ve (Hesap diğer konsolda ana hesap olarak aktifleştirildiği için bu konsolda yan hesap olarak görünecektir.) bu durumda iki farklı PSN kullanıcı adı oluşacaktır. Bu nedenle de online oyunlarda bir problem yaşanmayacaktır.

6. Ana ve yan (Primary ve Secondary) hesaplar arasındaki tüm farklar nelerdir?

  • Bir PSN hesabı ana hesap olarak aktifleştirildiğinde, o konsolda bulunan tüm diğer hesaplar, o PSN hesabının satın aldığı oyunları ve ek paketleri oynayabilir. İstediği hesaptan trophy (bir diğer deyişle kupa) kazanabilir.
  • Yan (ikincil) bir hesaba sahipseniz, o hesapta bulunan oyunları sadece o hesap ile oynayabilirsiniz. Konsolunuzdaki başka bir hesaptan, o hesapta bulunan oyunları, ek paketleri vs. oynayamazsınız.
  • Birincil ve ikincil hesaplardaki farklar sadece oyunlar için değil uygulamalar için de geçerlidir.
  • İkincil bir hesapla oyun oynuyorsanız, daimi internet bağlantısı gerekli. İnternet bağlantısının koptuğu durumlarda oyundan (online veya single-player fark etmez) atılırsınız.
7. İkincil hesapta bulunan oyunları başka hesapta oynamanın hiçbir yolu yok mu?

Var ancak tüm oyunlar için geçerli değil. DS4 yöntemi olarak adlandırılan bu yöntemin nasıl yapıldığını öğrenmek için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum:

  1. Abi ben arkadaşİmla psn kardeşliği yapcamda sana soru sorucam benim arkadaşımım bütün oyunları diskli ben yinede o oyunları oynayabilecekmiyim

    YanıtlaSil