Xbox Kardeşliği Nedir? Nasıl Yapılır?


1. Xbox Kardeşliği Nedir?

Xbox kardeşliği, oyuncuların oyun fiyatlarının pahalılığından ötürü oyunları ortaklaşa alıp, ortaklaşa kullanmasına verilen isimdir.

2. Yasal Mıdır?

Bu eylemin hukuki açıdan bir sıkıntısı bulunmamaktadır. Ancak bu sistem oyuncular ortaklaşa oyun alsın diye getirilmemiştir. Asıl amaç; aynı evde bulunan iki insanın, aynı anda iki farklı Xbox'ta aynı oyunu oynayabilmeleri için getirilmiştir. Bir diğer ifadeyle aynı evde yaşayan iki kardeş, iki farklı Xbox'ta Battlefield 1 oynamak istiyorlarsa oyunu iki defa satın almaları gerekmiyor bu sistem sayesinde.

3. Xbox Kardeşliği Nasıl Yapılır?

Bir Xbox Live hesabının ana ve yan hesap olma özelliği vardır. İlk adım; iki oyuncu, oyunu satın almak istedikleri bir hesap oluşturur.  Birinci oyuncu Xbox'ında hesaba giriş yapar, oyunu satın alır ve indirir. Sonrasında Tüm Ayarlar > Aile > Aileye Ekle > Yeni Ekle > Xbox One'da Yazma ekranına ilerler. Bu ekranda oyunu ortaklaşa aldığı oyuncuyu aile bölümüne kaydeder. Bu noktada aileye kaydetmek istediğiniz kişinin hesabı ile oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açtıktan sonra kişi, aile bölümüne kayıtlı olarak görünecektir. Sonrasında Ayarlar > Kişiselleştirme > Giriş Xbox'ım ekranına ilerleyip, Bunu Giriş Xbox'ım Yap seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Bu noktadan sonra giriş Xbox'ı yapılmış hesaba sahip oyuncu oturumu kapatıp, diğer hesabından oyunu oynayacaktır. İkinci oyuncu ise bu hesaba girip, bu hesap üzerinden oyunu oynayacaktır.

4. Nelere Dikkat Etmeli?

Giriş Xbox'ı yapılmamış hesaptan oyunu oynayan oyuncunun interneti koparsa, oyundan düşer. İnternet bağlantısı olmadan o hesaptan oyun oynayamaz. Giriş Xbox'ı yapılmış hesapta böyle bir durum söz konusu değildir. Bir oyuncu giriş Xbox'ı yapılmamış hesaptan oyun oynarken, diğer oyuncu giriş Xbox'ı yapılmış hesaptan aynı oyunu oynamaya kalkarsa, giriş Xbox'ı yapılmamış hesaptaki oyuncu, oyundan atılır.

5. Bir Kişi Ana Hesabı Diğer Kişi Yan Hesabı Kullanırken Aynı Serverda Online Oyun Oynayabilir Miyiz?

Evet, oynayabilirsiniz.

Aklınıza takılan, bu içerikte cevabını bulamadığınız bir sorunuz var ise lütfen yorumlar kısmında belirtiniz.
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 yorum:

  1. Maksimum kaç kişi kardeşlik yapabilir

    YanıtlaSil
  2. Maksimum kaç kişi kardeşlik yapabilir? Bu soruya kimse cevap vermemiş.

    YanıtlaSil
  3. Maksimum kac kisi kardeslik yapar

    YanıtlaSil
  4. *Bir oyuncu giriş Xbox'ı yapılmamış hesaptan oyun oynarken, diğer oyuncu giriş Xbox'ı yapılmış hesaptan aynı oyunu oynamaya kalkarsa, giriş Xbox'ı yapılmamış hesaptaki oyuncu, oyundan atılır.

    *Bir Kişi Ana Hesabı Diğer Kişi Yan Hesabı Kullanırken Aynı Serverda Online Oyun Oynayabilir Miyiz?
    Evet, oynayabilirsiniz.

    giriş Xbox'ı yapılmamış hesaptaki oyuncu, oyundan atılıyorsa aynı serverda nasıl oynuyoruz. bu ikisi çelişkili değil mi?

    YanıtlaSil
  5. Bu sayede kardeş olduğum kişi benim ultimateimden yararlanabilir mi?

    YanıtlaSil
  6. Mesela game passten indirdiğim oyunları o da indirebilir mi? Ya da game passten benim indirdiğim oyunlar dışında oyun indirebilir mi?

    YanıtlaSil
  7. Xbox One S sahibi ile Xbox One X sahibi kardeş olabiliyor mu ?

    YanıtlaSil
  8. Aynı olaya Xbox series x de devam ediyor mu? ediyor ise Xbox one s/x deki biri ile oynanan biliyormuyuz.

    YanıtlaSil
  9. bir oyunu yüzlerce kişiye satıyorlar verdiğimiz para boşuna gidiyor ve halen sahibinden satışı var

    YanıtlaSil
  10. Sadece konsol için mi kardeşlik var yoksa pcde de oluyor mu?

    YanıtlaSil